Prohibides les apostes sobre esdeveniments protagonitzats per menors d'edat

Hisenda argumenta que "no resulta convenient" que els menors protagonitzen els esdeveniments objecte d'aposta.

Prohibides les apostes sobre esdeveniments protagonitzats per menors d\'edat
Prohibides les apostes sobre esdeveniments protagonitzats per menors d'edat

La Direcció General d'Ordenació del Joc, que pertany al Ministeri d'Hisenda, ha publicat aquest dilluns una resolució per la qual es prohibeix a partir d'aquest dimarts 23 de juliol oferir apostes sobre esdeveniments que siguen protagonitzats exclusivament o majoritàriament per menors d'edat.

Així, els operadors de joc amb llicència singular no podran oferir en el seu programa d'esdeveniments aquells que siguen protagonitzats exclusivament o majoritàriament per menors d'edat, segons el text publicat aquest dilluns en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Aquesta resolució subratlla que s'entén que són protagonitzats majoritàriament per menors d'edat "tots els esdeveniments que es desenvolupen en el marc d'una competició esportiva o d'un altre tipus que, de forma generalitzada, només permeta que participen persones amb edats de 18 anys o menys".

Hisenda argumenta que "no resulta convenient" que els menors integren els esdeveniments objecte d'aposta, sobre la base del seu interés superior, reconegut constitucionalment, i subratlla que un dels motius d'aquesta resolució respon a la necessitat d'establir una "nítida separació" entre l'àmbit dels menors d'edat i el de tot tipus d'apostes.

Hisenda estima que aquesta mesura contribuirà a eliminar de l'entorn de les esferes formatives la possibilitat que les competicions siguen manipulades "mitjançant la perversió d'aquelles persones la maduresa de les quals encara no s'ha completat i, per tant, són més susceptibles de ser influenciades".

També et pot interessar

stats