Els progenitors dels dos germans assassinats a Godella continuen detinguts a l'espera de l'autòpsia

La mare està ingressada a la Unitat Psiquiàtrica d'un centre hospitalari des d'anit perquè especialistes valoren si està en condicions mentals de declarar.

VÍDEO | Els progenitors dels dos germans assassinats a Godella continuen detinguts a l\'espera de l\'autòpsia

Rocafort i Godella han viscut aquest divendres la primera de les tres jornades de dol decretades per l'assassinat dels dos menors presumptament a mans dels seus pares el dijous. Mentre esperen que arribe el resultat de l'autòpsia, els progenitors continuen detinguts i previsiblement passaran demà a disposició judicial. Està previst que hui es practique l'autòpsia als dos menors per a aclarir els fets. Tot i que no es descarta cap hipòtesi, pren força la possibilitat que els xiquets moriren a colps.

El pare continua detingut a la caserna de la Guàrdia Civil de Montcada. La mare, per contra, està ingressada des d'anit en la Unitat Psiquiàtrica de l'Hospital Arnau de Vilanova per orde del jutjat d'instrucció número 4 de Paterna, que s'ha fet càrrec de les investigacions i ha decretat el secret de les actuacions. Especialistes del centre sanitari determinaran si la dona està en condicions mentals per a prestar declaració davant l'autoritat judicial. Aquest examen psiquiàtric no suposa la pràctica de cap classe de prova pericial sobre la imputabilitat de la mare. Aquesta, en tot cas, s’abordarà en un moment processal posterior.

La causa queda oberta per dos delictes d'homicidi, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). El jutge va autoritzar dijous l'alçament dels cadàvers i el seu posterior trasllat a dependències de l'Institut de Medicina Legal per a la pràctica de les corresponents autòpsies.

Mentrestant, al lloc dels fets, avança la investigació per a determinar la mort dels menors. La unitat de criminalística treballa a la zona on es van trobar els cadàvers, pentinant el terreny a la recerca de més proves que puga esclarir el que va ocòrrer.

El pare va ser qui va reconéixer que els xiquets estaven morts, però va ser la mare qui va dir el lloc on es trobaven els cossos. Finalment, ahir de vesprada la Guàrdia Civil va trobar els cadàvers dels dos menuts, una xiqueta de cinc mesos i un xiquet de cinc anys. Estaven soterrats, per separat. Un estava dins de la parcel·la de la vivenda familiar i l'altre, en un punt pròxim. 

Anit, el delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va explicar els detalls de la investigació, que continua sota secret de sumari. Fulgencio contà que va ser la mare qui va indicar on estaven enterrats els xiquets, encara que cap dels progenitors ha confirmat l'autoria del crim ni s'han acusat mútuament. 

Tres dies de dol a Rocafort i Godella

L'Ajuntament de Godella ha decretat 3 dies de dol per l'assassinat dels dos germans i a Rocafort, que també ha decretat tres dies de dol, se celebrarà un minut de silenci en record dels xiquets. Un equip de psicòlegs es desplaçarà al centre escolar on anava el xiquet de tres anys per atendre els xiquets que ho necessiten. 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat el condol als familiars dels xiquets i ha agraït el treball de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i dels voluntaris que han participat en la recerca, en el seu compte de Twitter. A través de la mateixa xarxa social el líder del Partit Popular, Pablo Casado, s'ha mostrat consternat pels fets. Per la seua banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, també ha lamentat la mort dels xiquets i ha agraït el treball de l'equip de rescat.

També et pot interessar

stats