Professors associats de la UV denuncien “acomiadaments improcedents”

El comité d'empresa de la Universitat de València explica que s'han fet mitjançant pràctiques “poc clares” dels departaments.

Imatge d'arxiu d'una protesta de la Plataforma de Professorat Associat de la UV
Imatge d'arxiu d'una protesta de la Plataforma de Professorat Associat de la UV / @associatuv (Twitter)

El comité d'empresa de la Universitat de València (UV), a proposta de la Plataforma de Professorat Associat de la UV, ha presentat una denúncia per “acomiadaments improcedents” de professors associats mitjançant “pràctiques poc clares”.

La denúncia ha sigut avalada pels serveis jurídics del comité d'empresa. Des de la plataforma asseguren que el procediment per als acomiadaments ha consistit en una votació secreta dels membres d'alguns departaments sobre la renovació particular de cada professor associat.

Aquest procés comporta “confabulacions, secretisme i lluita entre companys”, segons el comité d'empresa, que sosté que “professors que compten amb més de 20 anys d'experiència en la universitat no han vist renovats els seus contractes”.

Uns acomiadaments improcedents, segons indiquen els professors associats, a pesar, a més, “de les necessitats docents dels departaments” en els quals estaven.

Concentració aquest migdia per a exigir el conveni col·lectiu

El comité d'empresa de la UV ha convocat aquest dimarts, a les 12:00 hores, una concentració a les portes de la Conselleria d'Educació per a exigir la signatura del conveni col·lectiu i el compliment dels compromisos.

També et pot interessar

stats