Els professors associats desconvoquen la vaga després d'una demanda de la Universitat de València al Tribunal d'Arbitratge

Estava convocada per als dies 24 i 25 d'octubre, i 28 i 29 de novembre.

Professors associats durant la vaga del curs passat
Professors associats durant la vaga del curs passat / Europa Press

Els integrants de la Plataforma de Personal Docent i Investigador Associat de la Universitat de València-Estudi General (UVEG) desconvoca la vaga que va anunciar el 16 d'octubre . El portaveu, Vicent Monroig, ha informat que aquest dimarts van rebre una notificació de la direcció de la Universitat de València davant el Tribunal d'Arbitratge Laboral per tal de paralitzar aquest vaga. Per això, l'assemblea ha decidit desconvocar-la de manera parcial i mantindre la convocatòria els dies 28 i 29 de novembre, a l'espera del resultat de l'acte de conciliació que se celebrarà dimarts que ve, 30 d'octubre.  Monroig considera "inaudita" la decisió de la universitat, i lamenta l'ús d'una demanda per a "paralitzar la vaga", ja que assegura que la convocatòria va ser informada "en termini i forma" el passat 15 d'octubre. "Al·leguen que no hi ha legitimitat del comité perquè no hem presentat les actes de les assemblees i entenen que l'assemblea es va celebrar després de la convocatòria, però nosaltres van informar al setembre", ha defés.

Negociacions en la taula d'arbitratge

En declaracions a Les notícies del matí, el professor associat d'Estadística a la Universitat de València, Joan Garcia, explicava les raons per a desconvocar la vaga: "Aquesta mesura s'ha pres en funció de les negociacions en la taula d'arbitratge, ja que nosaltres volem negociació, acords i progrés". Garcia ha demanat respecte als drets laborals dels professors associats. A més, ha incidit en la situació de precarietat laboral que viuen: "Els associats cobren al voltant de 5 euros l'hora, fet que no assegura una situació laboral estable".

La negociació del conveni del personal laboral "sembla que es tancarà sense arribar a cap acord pel que fa, per exemple, a les retribucions, a la durada dels contractes o a la promoció del professorat", segons paraules de la plataforma. Els objectius i reivindicacions que es van negociar l'any passat no s'han complit, però amb aquest nou comunicat esperen encetar una negociació favorable. Entre les peticions dels associats hi ha l'aplicació de l'augment salarial aprovat per la taula negociadora i la UVEG.

D'altra banda, altres universitats s'havien acollit també a la vaga convocada pels associats de la UV, com per exemple a Madrid, ja que fa unes setmanes la Plataforma Estatal del PDI Associat es va reunir i va acordar mobilitzacions. Però ara, després del comunicat dels associats de la UV, encara no s'han pronunciat. La decisió de continuar la vaga és "lliure, i cada col·lectiu pot convocar vagues, manifestacions, concentracions o parades de manera parcial". De moment, la vaga per als dies 28 i 29 de novembre no ha sigut desconvocada, però esperen una resolució positiva del conflicte.

També et pot interessar

stats