El professorat de la URJC estudia demandar la universitat pels perjudicis derivats del cas Màster

La causa judicial ha destapat nombroses irregularitats comeses presumptament des de l'Institut de Dret Públic.

Concentració estudiantil en protesta contra els escàndols de la URJC
Concentració estudiantil en protesta contra els escàndols de la URJC / Fernando Villar (Efe)

Diversos professors i professores de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) estudien interposar una demanda contra la institució pels "perjudicis" que els estan suposant en el prestigi acadèmic la polèmica derivada del cas màster, segons informen a Europa Press fonts pròximes al col·lectiu docent. 

El cas màster ha destapat nombroses irregularitats comeses presumptament des de l'Institut de Dret Públic (IDP), l'organisme que dirigia Enrique Álvarez Conde. El catedràtic de Dret Constitucional està actualment investigat per la Justícia espanyola per falsedat documental, prevaricació i malversació de fons públics. 

En la causa estan imputades molts dels professors i professores que van qualificar l'expresidenta regional de Madrid, Cristina Cifuentes. A l'acta del seu treball de final de màster (TFM) apareixien les signatures de Cecilia Rosado, Clara Souto i Alicia López de los Mozos.

Després d'esclatar el cas, la URJC va acordar extingir el polèmic institut. Ara el centre no té cap activitat acadèmica, encara que es manté obert per a poder accedir a tota la documentació arreplegada a l'institut i poder col·laborar així amb la justícia. 

Aquest dimecres, set associaccions estudiantils han convocat una jornada de vaga en els diferents campus de la URJC per a exigir la dimissió del rector, Javier Ramos, davant els "escàndols" que estan danyant la imatge de la institució. 

També et pot interessar

stats