El professorat interí es tanca a la Conselleria d'Educació

La vaga indefinida del professorat associat de la UV ha encés la metxa de les protestes en educació. 

Professorat interí davant la Conselleria d'Educació durant una protesta anterior
Professorat interí davant la Conselleria d'Educació durant una protesta anterior / STEPV

Tot i la intenció de negociar per part de la nova rector de la Universitat de València, la vaga indefinida del professorat associat continua activada des del 29 de gener. Després de dos mesos en què s'ha reclamat recuperar la dignitat del col·lectiu, les reivindicacions laborals s'han estés en l'àmbit de l'ensenyament.

Ara el professorat associat de la Universitat Politècnica, amb reivindicacions pràcticament idèntiques, se suma a la mobilització i anirà a la vaga indefinida a partir del 16 d'abril. Algunes de les reclamacions que plantegen són: remuneració digna i equiparable a figures docents semblants; reconeixement de l'experiència laboral, docent i investigadora, o la creació d'un nombre de places dignes per a la promoció del professorat.

També el professorat associat de la Universitat Jaume I de Castelló s'està mobilitzant. Asseguren que més del 35% del personal docent es troba en una situació precària i denuncien unes diferències salarials abusives respecte d'altres figures docents, que poden arribar en alguns casos a cobrar menys de la meitat que un altre tipus de professorat universitari.

Els pròxims passos donaran a conéixer les seues demandes als sindicats, al rectorat i a la resta del cos docent associat. A més, han elaborat una enquesta per a valorar la predisposició del col·lectiu a seguir la vaga.

Però les reivindicacions en l'ensenyament no es limiten a l'àmbit universitari. El professorat interí de Primària i Secundària també planteja les seues reivindicacions laborals.

La Coordinadora del Professorat Interí, que aplega docents de Primària i Secundària, ha convocat una acampada de 24 hores dins de la Conselleria d'Educació. Aquest dimarts 3 d'abril es tanquen per demanar un pla d'estabilitat per al professorat interí que no supere les pròximes oposicions.

Aquesta mobilització té el suport del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià. A més, ha convocat mobilitzacions per al mes d'abril i una vaga general per al 17 de maig, en què reclamen recuperar les plantilles de Primària, Secundària i FP que va retallar el govern anterior.

També et pot interessar

stats