Professorat associat i estudiants protesten en la inauguració de la UPV presidida pel rei

Reivindiquen millors condicions laborals i denuncien "quotes abusives".

El professorat associat demana millors condicions laborals
El professorat associat demana millors condicions laborals / Assemblea de Professorat Associat de la UPV

Professorat associat i estudiants en vaga han protestat a la Universitat Politècnica de València (UPV), on aquest dimarts el rei Felip VI inaugura el curs de les universitats espanyoles. 

L'Assemblea del Professorat Associat de la UPV, un col·lectiu que el curs passat va fer una vaga indefinida per a reivindicar la millora de les condicions laborals, ha convocat una concentració a l'àgora del campus de València. 

El professorat s'ha concentrat amb pancartes en què es podien llegir frases com "igual treball, igual salari" i peticions d'una remuneració "digna" i una millora de drets. 

A la convocatòria, s'han sumat estudiants amb la finalitat de mostrar "rebuig a un acte que pretén donar una visió maquillada de la realitat de la UPV", segons han explicat fonts del Front Estudiantil Unificat. "La universitat pública pateix constants atacs que donen lloc a condicions laborals precàries", han afegit. 

Els alumnes en vaga, convocada per Estudiants en Lluita, qualifiquen de "traïció" la presència del rei a la universitat i han denunciat les "quotes abusives" que paguen per a poder estudiar. 

També et pot interessar

stats