Els professionals fixos que han treballat als punts de vacunació massiva tornen al lloc de treball

Després de la intensa experiència, els sentiments que tenen són contradictoris, i alguns es troben amb cert "desgast emocional"

Els professionals dels punts de vacunació massiva tornen al lloc de treball habitual
Elena Andreu
Fernando Guasch
29 de setembre 2021 - 20:40

Les necessitats als centres de vacunació massiva van provocar la modificació de les tasques en centenars de professionals, els que els han atés durant els últims mesos. Amb el desmuntatge dels grans centres de vacunació, els professionals fixos han tornat al lloc de treball habitual. Pel que fa als treballadors temporals, per a ells s'allargaran els contractes fins a final d'any.

À Punt ha parlat amb alguns d'aquests professionals. Ana Míguez, metgessa, i Pilar Escribano, auxiliar administrativa, han passat set mesos al punt de vacunació massiva de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Després de l'experiència, reconeixen que els sentiments que tenen són contradictoris. A més, es troben amb un poc de ressaca emocional.

Com ha explicat Pilar, “al principi no t’adones de tot el que representava”. Ana ha destacat “el desgast emocional” que suposava. Les dues és refereixen a la quantitat de persones que van haver de convéncer per a vacunar-se. 

Professionals que han treballat als punts de vacunació massiva
Professionals que han treballat als punts de vacunació massiva / À Punt NTC

Una experiència que també ha viscut l’infermer Jorge López, que ha explicat a À Punt que s’han donat casos de gent amb molta por a les agulles “fins a haver d'estar mitja hora parlant amb la persona per a tranquil·litzar-la i arribar a un consens”.

Han sigut uns mesos de treball intens que han permés als professionals acumular anècdotes de tot tipus. Ana Míguez ha explicat que s’ha donat el cas de persones, sobretot les més joves, "que una vegada quedaven registrades per a rebre la vacuna, després intentaven anar-se’n sense posar-se-la".

Aquests han sigut casos puntuals, perquè el que més destaquen és l'agraïment general de les persones que han atés, així com el fet de rebre dels pacients regals com llepolies i altres objectes.

Moment del comiat als punts de vacunació massiva d'aquest dimarts
Moment del comiat als punts de vacunació massiva d'aquest dimarts / À Punt NTC

Durant el moment del tancament dels punts de vacunació massiva d'aquest dimarts es van viure moments inoblidables, com el moment de l'adeu de tot el personal. Aquest dimecres tots aquests professionals han représ l'activitat als hospitals i centres de salut on treballaven abans de l'inici de la vacunació massiva.

També et pot interessar

stats