Els productes lactis hauran d’indicar el país d’origen en l’etiquetat

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret que obliga a informar-ne els consumidors.

Els productes lactis hauran d’indicar el país d’origen en l’etiquetat
Els productes lactis hauran d’indicar el país d’origen en l’etiquetat

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, el reial decret que estableix l’obligatorietat d’incloure l’origen en l’etiquetatge de la llet i els productes lactis.

Amb aquesta mesura, les etiquetes dels lactis elaborats a Espanya hi hauran d’identificar el país on s’ha fet el munyiment i la transformació de la llet utilitzada com a matèria primera.

Segons ha assenyalat la ministra portaveu, Isabel Celaá, el govern espanyol ha escoltat la demanda del 88% dels consumidors que considera necessari llegir de forma clara i fiable l’etiquetatge.

Per la seua banda, la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG) ha celebrat l’aprovació del reial decret, ja que “hi havia un problema de transparència que era important solucionar”, segons ha afirmat el responsable del sector lacti, Gaspar Anabitarte.

És la primera vegada que l’estat espanyol regula per iniciativa pròpia l’obligatorietat d’etiquetar l’origen d’un producte alimentari. La mesura s’aplicarà durant dos anys. El Ministeri d’Agricultura ha precisat que els productes legalment fabricats abans de l’entrada en vigor del reial decret podran comercialitzar-se fins que se n’esgoten les existències.

També et pot interessar

stats