La producció ecològica bat rècords de creixement a la Comunitat Valenciana

En l'últim any, el territori valencià supera en 11 punts la resta d'Espanya en superfície certificada com a ecològica

La producció ecològica bat rècords de creixement a la Comunitat Valenciana

La producció ecològica valenciana bat rècords de creixement i ja està present en 450 municipis de la Comunitat Valenciana.

El primer indicador de l'evolució positiva fa referència a les terres de cultiu. En el 2016, quan es va llançar el primer Pla Valencià d'Agricultura Ecològica, les hectàrees totals no arribaven a les 81.000. Quatre anys després freguen les 147.000, un 81% més. 

Són dades comparatives del Comité d'Agricultura Ecològica i del Ministeri d'Agricultura que s'han fet públiques aquest dimecres. Les xifres corroboren que, només en l'últim any, el territori valencià supera en 11 punts la resta d'Espanya en superfície certificada com a ecològica. 

En el rànquing del tipus de cultius destaquen la vinya per a fer vi i els fruits secs. Amb més de 13.000 i 11.000 hectàrees de superfície cultivada, doblen sobradament els cultius següents, que són el de les oliveres i els cítrics.

Amb aquestes dades es constata que, cada volta més, l'agricultura ecològica és un negoci en alça i que la facturació creix cada any. El 2016 el sector no arribava a 279 milions d'euros de facturació i en l'úlitm any arriba als 616. 

També et pot interessar

stats