Processen els quatre investigats per una violació en grup a Callosa d'en Sarrià

Hi ha vídeos gravats amb els mòbils dels presumptes agressors que són de caràcter "degradant, denigrant i ultratjant", segons la jutgessa.

Imatge d'arxiu d'un dels quatre joves processats
Imatge d'arxiu d'un dels quatre joves processats / Arxiu

La titular del jutjat de primera instància i instrucció 4 de la Vila Joiosa ha processat els quatre joves investigats per agredir sexualment en grup una xica a Callosa d'en Sarrià l'1 de gener del 2019. Considera que els fets tenen el caràcter d'un presumpte delicte d'agressió sexual comesa per cada processat. A més, cadascun seria cooperador necessari dels delictes dels altres tres.

Els fets van tindre lloc en un local propietat de la família d'un dels investigats. Aquests mateixos familiars van sorprendre el grup i van avisar la policia. Els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil que van acudir al lloc dels fets van trobar la xica nua de cintura cap avall i van comprovar que no podia alçar-se i pràcticament ni parlar, segons la resolució judicial.

La jutgessa ha decidit mantindre la situació de presó provisional dels quatre i els ha requerit perquè depositen sengles fiances de 15.000 euros a fi de cobrir les possibles responsabilitats civils. Igualment, els ha citat per al 24 de juliol a fi de prendre'ls declaració indagatòria per videoconferència des dels centres penitenciaris on estan presos.

L'orde de processament, contra la qual cap recurs de reforma, enumera els indicis racionals de criminalitat recaptats durant la instrucció de la causa. A més de les manifestacions de la perjudicada i d'altres testimonis, existeixen registraments de la presumpta agressió sexual fets pels mateixos processats amb els propis telèfons mòbils, que són d'"un caràcter degradant, denigrant i ultratjant", segons la jutgessa. S'hi aprecia que la víctima "no té cap control sobre si mateixa" i "no és capaç de moure's ni d'alçar si més no el cap": únicament emet alguna "queixa ofegada" i aconsegueix dir que no en diverses ocasions.

Així mateix, la resolució judicial detalla que els vídeos mostren com l'agredeixen sexualment mentre parlen. També existeixen altres imatges on s'observa la perjudicada amb diversos dels investigats dins del vehicle des del qual es van desplaçar de Benidorm a Callosa d'en Sarrià. "No hi ha cap dubte de l'absoluta falta de control de la víctima sobre la seua pròpia persona", resumeix la instructora.

També et pot interessar

stats