Processen l'exdirector d'RTVV López Jaraba per malversació en la contractació de dos programes

Se l’investiga per sobrecostos de quasi 1,4 milions d'euros en la contractació de la productora de José Luis Moreno.

Imatge d'arxiu de José López Jaraba
Imatge d'arxiu de José López Jaraba / Europa Press

El jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Paterna ha processat l’exdirector general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) José López Jaraba per malversació o, si escau, administració deslleial per sobrecostos d'1.385.295 euros en la contractació d'una sèrie i un programa de la productora Alba Adriática, propietat de José Luis Moreno.

En la resolució, l'instructor assenyala que López Jaraba, "en l'àmbit d'una crisi financera de l’entitat” i després de reconéixer un deute efectuat per Alba Adriática en relació amb la coproducció d’una sèrie per la suma d'1.785.295 euros, va signar un nou contracte que cancel·lava aquest deute a canvi del lliurament d'un nou programa. 

Tot això, sense ajustar-se a la normativa prevista per a aquests contractes, sense comprovar la despesa real del pressupost presentat i sense estimar els possibles ingressos de publicitat derivats de la seua emissió. 

A més, se suma el fet que aquest nou programa no havia sigut emés al setembre de 2011, quasi un any després de la contractació, la qual cosa, segons el magistrat, confirma “la falta de qualitat del format, sense importar-li el possible cost econòmic”. 

També et pot interessar

stats