Processen l'excúpula d'iDental per un frau de 23 milions a la Seguretat Social

El magistrat del cas veu indicis per a jutjar les persones que gestionaren el grup odontològic per 24 delictes.

VÍDEO | Processen l\'excúpula d\'iDental per un frau de 23 milions a la Seguretat Social

El jutge del cas iDental, José de la Mata, ha processat set persones integrants de l'excúpula del grup odontològic per 24 delictes contra la Seguretat Social que van causar un forat de 23,6 milions d'euros a les arques públiques. Aquesta és la primera de les peces en què s'ha separat el cas que serà jutjada.

El magistrat veu indicis per a portar davant dels tribunals els primers administradors d'iDental, Vicente Castañer i Antonio Javier García Pellicer, i els propietaris posteriors, Luis Sans Huecas i els germans José María Garrido López i Juan Garrido López. També dues persones més que col·laboraven amb el grup, José Luis González i Domingo Bejarano Calabuig.

De la Mata creu que els fets són constitutius de 24 delictes contra la Seguretat Social i xifra en 23,6 milions el perjuí econòmic que han causat els impagaments del grup iDental i de l'Institut Odontològic Associats (amb el qual van intentar repetir l'estafa). 

Amb el processament, el jutge posa punt final a la investigació d’aquesta peça de la macrocausa d’iDental, que se segueix per delictes d’estafa, apropiació indeguda, falsedat, administració fraudulenta, alçament de béns, blanqueig, lesions i contra la salut pública.

A partir d’ara, les parts hauran de presentar els escrits d’acusació i defensa i, després, es dictarà l’obertura de juí oral. 

També et pot interessar

stats