Processen Consuelo Ciscar per presumpte frau en la compra d'obres de Gerardo Rueda

L'IVAM va pagar vora 4 milions d'euros en còpies ‘post mortem’ de l'artista, segons la magistrada.

Processen Consuelo Ciscar per presumpte frau en la compra d\'obres de Gerardo Rueda
Processen Consuelo Ciscar per presumpte frau en la compra d'obres de Gerardo Rueda

El jutjat d'instrucció número 21 de València ha obert un procediment abreujat contra l'exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) Consuelo Ciscar per un presumpte frau milionari amb l'adquisició d'obres de l'escultor Gerardo Rueda entre 2004 i 2006.

Segons el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) la magistrada confirma l'existència d'indicis criminals en l'actuació de dos investigats més: l'exdirector econòmic administratiu del museu Juan Carlos Lledó, i el fill i hereu de l'artista, José Luis Rueda. 

Les diligències constitueixen la peça separada número 2 de les suposades irregularitats en la gestió del museu públic que va denunciar el 2015 la Fiscalia Anticorrupció. Segons la magistrada, l'IVAM va pagar per les obres adquirides 3.456.876 euros, quan "són simples reproduccions, la qual cosa en cap moment es va determinar en els contractes subscrits" i precisa que "sabent que eren còpies post mortem, s'adquireixen a preu d'obra d'art original".

La resolució emplaça la Fiscalia i les acusacions a demanar l'obertura de juí oral o el sobreseïment de la causa en el termini de deu dies.

També et pot interessar

stats