Processats els directius de Projecte Castor per delicte mediambiental

Hauran de prestar fiança per una quantia de 23.126 euros.

El magatzem de gas natural Castor
El magatzem de gas natural Castor / Europa Press

El titular del jutjat de primera instància i instrucció 4 de Vinaròs (Castelló) ha decretat l'obertura de judici oral, equivalent a l'orde de processament, per un delicte mediambiental, per a dos directius de l'empresa Escal UGS SL, adjudicatària del projecte Castor, una decisió que ha estés a la mateixa empresa com a persona jurídica.

L'acte assenyala l'Audiència Provincial de Castelló com a òrgan competent per a l'enjudiciament d'aquests fets. A més, requereix als acusats perquè presten fiança per una quantia de 23.126 euros per a cobrir les possibles responsabilitats civils determinades fins al moment.

El jutge va dictar acte de procediment abreujat per a aquests dos directius l'octubre del passat any, en entendre que van generar “una situació de perill potencialment catastròfic” entre setembre i octubre de 2013 per continuar amb la injecció de gas en la planta d'emmagatzematge situada en la costa de Vinaròs, malgrat ser conscients del risc sísmic que això implicava.

De fet, aquella activitat va provocar fins a 519 sismes que van ocasionar danys tant en aquella localitat com en la de Sant Mateu, al Baix Maestrat, i Amposta i Sant Carles de la Ràpita, a la província de Tarragona.

També et pot interessar

stats