Problemes al Baix Maestrat per la reversió de l'antiga N-340

Vinaròs no pot mantindre la via que travessa el terme, mentre que a Benicarló les obres per a convertir-la en bulevard s'estan fent eternes

Problemes al Baix Maestrat per la reversió de l'antiga carretera nacional 340 / À Punt NTC

Un any després de la reversió de l’antiga N- 340, els problemes al Baix Maestrat continuen. Vinaròs diu que amb els pressupostos municipals no pot mantindre els 12 quilòmetres que travessen el seu terme municipal; mentre que a Benicarló, les obres per a convertir la carretera en bulevard s'estan allargant per una modificació en el contracte de l'empresa constructora.

Des de l’Ajuntament de Benicarló asseguren que ja estan treballant per a traure una nova licitació. L’alcaldessa, Xaro Miralles, ha explicat a À Punt Notícies que finalment resoldran el contracte i tornaran a licitar el projecte pel valor que queda per executar. 

Pel que fa a Vinaròs, té 12 quilòmetres que encara no ha volgut recepcionar, ja que les obres per a reconvertir-la costarien més de quinze milions d'euros a les arques municipals. El primer tinent d’alcalde de Vinaròs, Marc Albella, fa una proposta: que es recepcione per trams, per fases i que l’Estat vaja realitzant a poc a poc les millores que necessita.

La idea és convertir la via en un bulevard que connectaria les tres principals poblacions del Maestrat amb vials de velocitat reduïda, voreres i carrils bici, cosa que milloraria sobretot la seguretat del veïnat.

Fins fa tres anys, el govern espanyol abonava als ajuntaments una quota per quilòmetre, una fórmula que no hipotecaria els ajuntaments, que actualment veuen inviable poder desenvolupar la totalitat del projecte.

També et pot interessar

stats