Principi d’acord entre sindicats i Educació que preveu una reducció horària del personal docent

Marzà avança que els mestres tindran dos hores lectives menys i el professorat d’institut, una menys.

Els mestres tindran dos hores lectives menys i el professorat d’institut, una menys.
Els mestres tindran dos hores lectives menys i el professorat d’institut, una menys.

La reducció d’una hora lectiva per al professorat que treballe per àmbits en primer de l’ESO, perquè puga coordinar els continguts entre departaments, o les mesures per a garantir la seguretat en les classes presencials són algunes de les iniciatives que contindrà l’acord entre els sindicats docents i la Conselleria d’Educació, que signaran la setmana que ve.

La proposta sembla que té el vistiplau de l’STEPV, CCOO PV, CSIF i UGT, mentre que ANPE ha manifestat que es pronunciarà quan analitze l’esborrany de l’acord, segons han indicat des de la Conselleria.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, a més, ha afegit que en aquest principi d’acord treballaran de manera conjunta “perquè en el curs 2021-2022 els mestres passen de les actuals 25 hores lectives a 23; i el professorat dels instituts, de 19 a 18 hores lectives, i millorar així les condicions laborals prèvies a les retallades d’anteriors governs”.

Així mateix, tant el conseller com el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, han remarcat que el pròxim curs començarà amb mesures de seguretat per a evitar possibles contagis. En aquest sentit, des d’Educació han apuntat que, des de hui, s’ha remés als centres educatius un document amb les pautes organitzatives, acompanyat en cada cas d’un quadre específic perquè cada centre s’organitze de manera específica atenent les necessitats de cada un.

D’aquesta manera, d’ací a unes setmanes els centres hauran d’enviar l’organització a la Conselleria i aquesta mobilitzarà els recursos econòmics necessaris, provinents del finançament extraordinari estatal, per a cobrir les necessitats en funció de cada centre.

També et pot interessar

stats