Principals detalls de l’eixida de xiquetes i xiquets

Els menors hauran d’eixir acompanyats d’un adult, que també pot ser un germà major, i sempre respectant les mesures de distanciament social.

VÍDEO | Principals detalls de l’eixida de xiquetes i xiquets

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha avançat els principals detalls de l’eixida dels més menuts al carrer a partir de diumenge, amb l'entrada en vigor del nou decret d'estat d'alarma. Així, ha explicat que els xiquets de fins a 14 anys podran eixir al carrer durant una hora al dia i a una distància màxima d'un quilòmetre.

L’horari d’eixida serà de les 9 del matí a les 9 de la nit i el govern espanyol ha demanat que s’eviten les hores punta. Els menors hauran d’eixir acompanyats d’un adult, que també pot ser un germà major, i sempre respectant les mesures de distanciament social. Podran eixir fins a tres xiquets o xiquetes a la vegada i portar pilotes, bicicletes i patinets, encara que els parcs estaran tancats. En el cas de xiquets que viuen en l'entorn rural, podran eixir pel bosc.

Això sí, el vicepresident ha aclarit que no poden eixir de la llar xiquets amb febra, amb símptomes o en quarantena i ha avançat que en els pròxims dies es publicarà una guia.

L'ús de zones comunes de les urbanitzacions dependrà de la decisió de les comunitats de veïns, però en qualsevol cas els xiquets no podran compartir joguets, ni jugar en instal·lacions comunes que usen altres xiquets.

D'altra banda, Iglesias ha detallat que l'ús de mascaretes en els menors no és obligatori, però sí que és recomanable, com per a la resta de la pblació, portar-ne en llocs amb molta gent en què no es puga mantindre la distància.

El vicepresident segon també ha dit que no es tracta de vigilar el compliment d'aquestes mesures, sinó que la gent entenga que ha de funcionar pel sentit comú.

Iglesias ha iniciat la intervenció demanant disculpes als xiquets i xiquetes per la indefinició inicial. "S'han comés errors i se'n continuaran cometent perquè som humans i les crítiques que hem rebut com a govern eren raonables", ha dit.

Joves entre 14 i 18 anys podran eixir al carrer en les mateixes condicions que els adults, si tenen autorització

Joves entre 14 i 18 anys podran eixir al carrer en les mateixes condicions que els adults, si tenen autorització

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha aclarit aquest dijous que els menors de més de 14 anys poden eixir al carrer en les mateixes condicions que els adults en l'actualitat, sempre que els pares ho consideren oportú. És a dir, a comprar alimentació, a la farmàcia o a fer algun encàrrec essencial.

Durant la compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés, el ministre ha sigut qüestionat per la diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya, Pilar Vallugera, sobre les condicions en què els menors poden eixir al carrer, segons les noves condicions que ha decidit el govern espanyol aquesta setmana.

També et pot interessar

stats