La princesa Elionor tindrà una moneda de col·lecció de 40 euros pel seu 18 aniversari

La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre crearà i posarà en circulació un màxim d’un milió de peces 

Leonor en l'acte d'entrega de Sables
Elionor en l'acte d'entrega de sabres / Casa de S.M. el Rei

La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre-Reial Casa de la Moneda crearà i posarà en circulació una moneda de col·lecció de 40 euros dedicada a la majoria d'edat de la princesa Elionor, que complirà 18 anys el pròxim 31 d'octubre. Es fabricaran com a màxim un milió de peces i estarà disponible per al públic durant el quart trimestre de l'any, segons l'ordre del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital que publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

La moneda de col·lecció serà distribuïda pel Banc d'Espanya, les entitats de crèdit, la mateixa Fàbrica Nacional de Moneda i les entitats públiques i privades designades, prèvia petició dels particulars.

Formada per plata de 925 mil·lèsimes i la resta de coure, tindrà un pes de 18 grams i un diàmetre de 33 mil·límetres. En l'anvers de la moneda, apareixerà l'efígie de sa altesa reial la princesa d'Astúries. En la part superior, figurarà la llegenda "Felipe VI Rey de España" i l'any d'encunyació, 2023, separats per un guió; mentre que en la part inferior, posarà "Princesa Leonor". Tots dos textos estaran separats per una interpretació de la creu de la Victòria. 

I en el revers, es reproduirà en colors l'escut d'armes de sa altesa reial la princesa d'Astúries. A la seua dreta, en dues línies i en majúscules, el valor facial, 40 euros, i dins d'un cercle, en forma d'imatge latent quàdruple, apareixeran una creu de la Victòria esquematitzada, una corona reial i el número 23.  

La princesa d'Astúries jurarà la Constitució el 31 d'octubre, dia en què compleix la majoria d'edat. Ho farà en una sessió plenària del Congrés i el Senat, es tracta d'un acte protocol·lari davant les Corts previst en la Constitució.

També et pot interessar

stats