Primers valencians vacunats amb les dosis de Moderna: els sanitaris de Sant Vicent del Raspeig

Els 400 professionals de l’hospital de crònics són els primers a rebre la segona vacuna disponible a Espanya.

El primer sanitari vacunat, aquest dimecres

Les primeres dosis de la vacuna de Moderna, la segona contra la Covid-19 que s’està administrant a Espanya després de la de Pfizer, ja han arribat a la Comunitat Valenciana. Aquestes primeres dosis s’han derivat a l’hospital de crònics i llarga estada de Sant Vicent del Raspeig aquest dimecres, on ja s’han vacunat els primers professionals sanitaris. L’infermer Jesús Moreno n'ha sigut el primer.

Aquest professional sanitari es mostrava orgullós de ser “el primer de molts professionals sanitaris que es vacunaran”. Sols en aquest centre s’injectarà la vacuna de Moderna, que també requereix dues dosis per a assolir la immunització, a 400 professionals sanitaris.

La gerent d’aquest centre hospitalari, Mari Ángeles Rueda, afirmava estar “encantada” de veure com arriba al centre la segona vacuna contra el coronavirus disponible a Espanya. “Suposa una gran esperança per a tota la població, especialment per a nosaltres, que treballem amb pacients crònics complexos”, apuntava.

Ara bé, malgrat començar a administrar-se la primera dosi de la vacuna aquest dimecres, Rueda ha fet una crida a la responsabilitat: “No hem de perdre de vista que fins que no s’administren les dues dosi i s’aconseguisca la immunització uns dies després, hem de mantindre la higiene de mans, la mascareta i evitar les concentracions de persones”, detallava.

Primer carregament de vacunes de Moderna que han arribat a la Comunitat Valenciana / Conselleria de Sanitat

Les vacunes de Moderna han arribat al territori valencià a penes 24 hores després que el primer contingent arribara al magatzem del Ministeri de Sanitat a Madrid, després d'arribar per carretera des de Bèlgica.

Aquesta segona vacuna també requereix dues dosis perquè siga efectiva. Entre una i l’altra han de passar 28 dies, però la immunització no s’assoleix fins a catorze dies després.

També et pot interessar

stats