Els dos primers edificis de l'ampliació del Clínic hauran d'estar acabats el 2023

El president de la Generalitat xifra en 104 milions d'euros la inversió pública en les dos primeres fases de les obres de l'hospital

Nou edifici de l'Hospital Clínic, presentat aquest dilluns
Nou edifici de l'Hospital Clínic, presentat aquest dilluns / Conselleria de Sanitat

Els dos primers edificis de l'ampliació de l'Hospital Clínic de València deuran estar acabats a mitjan 2023, segons ha explicat aquest dilluns la Generalitat. El president del Consell, Ximo Puig, ha xifrat la inversió en les dos primeres fases d'aquestes obres en 104 milions, i ha recordat que els dos edificis compten amb un termini d'execució de 22 mesos.

Puig ha assistit a la presentació de la primera fase d'ampliació de l'Hospital Clínic Universitari de València, on ha destacat el "bon funcionament" de la sanitat pública, i on s'ha conegut el projecte del nou edifici d'hospitalització de nou plantes, les obres del qual es licitaran al novembre.

Aquestes fases preveuen l'inici de les obres de l'edifici que albergarà les consultes externes i la pròxima licitació del nou edifici d'Hospitalització, que té un termini d'execució de 22 mesos. "És emocionant poder vore que un gran projecte per a la sanitat pública valenciana està en marxa", ha destacat el president del Consell.

Puig ha destacat que amb aquestes obres quedarà un hospital "quasi nou". L'Hospital Clínic es va començar a construir en 1894 i la primera pedra de l'edifici de l'avinguda de Blasco Ibáñez de València es va col·locar el 1913. Les obres van acabar el 1935. A l'estiu de 1986, un incendi va destruir magatzems i unitats d'hospitalització de l'edifici de la Facultat de Medicina, un fet que va obligar a la reordenació d'espais i a plantejar una nova reforma. Al setembre de 1988, la Generalitat va decidir dur a terme una profunda remodelació de l'hospital, les obres del qual es van iniciar el 1990 i van finalitzar en els primers mesos de 1994.

També et pot interessar

stats