Primeres paraules d’Elionor, princesa d'Astúries, en un acte oficial

La princesa Elionor ha llegit l'article 1 de la Constitució Espanyola.

La princesa Elionor, llegint l'article 1 de la Constitució Espanyola

Hui fa 40 anys que es va aprovar la Constitució Espanyola en les sessions plenàries del Congrés i del Senat. Després, la Carta Magna es va ratificar per mitjà d’un referèndum el 6 de desembre de 1978. 

Per a celebrar aquesta data significativa, el govern espanyol ha organitzat un acte de lectura pública de la Constitució. El rei Felip VI n’ha llegit el preàmbul i la princesa d’Astúries, en la seua primera intervenció pública, ha llegit l’article 1, que enumera els valors de l'estat de dret, constata que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol i estableix que la forma política de l'Estat és la monarquia parlamentària.

La princesa Elionor ha pronunciat hui, dia en què fa 13 anys, les seues primeres paraules públiques en una acte oficial. La princesa d'Astúries ha participat en la lectura de la Constitució organitzada pel govern espanyol per a commemorar que hui fa 40 anys que es va aprovar la Constitució Espanyola en les sessions plenàries del Congrés i del Senat. Després, es va ratificar per mitjà d’un referèndum el 6 de desembre de 1978. 

L'hereva de la corona ha cedit el testimoni al president del govern, Pedro Sánchez, qui ha llegit l'article 2: "La Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols, i reconeix i garanteix el dret de l'autonomia de les nacionalitats i regions que la integren, i la solidaritat entre totes".

També et pot interessar

stats