Primeres indemnitzacions per pujades abusives en els preus dels cotxes entre 2006 i 2013

“Els pronunciaments de la sentència ens fan ser optimistes de cara a futures reclamacions i demandes per part dels consumidors”, afirma l'advocat d'un dels denunciants

Cotxes en exposició per a la venda / À Punt NTC

Primeres indemnitzacions a la Comunitat Valenciana pel càrtel de les marques de cotxes. Un veí de Xàtiva recuperarà part del que va pagar pel seu cotxe perquè s'ha demostrat que el que va abonar era una quantitat unflada. Aquesta sentència arriba huit anys després que la CNMC denunciara per primera volta que les marques de cotxes estaven pactant preus.

"Ens comprarem un cotxe i ens adonarem que el preu estava unflat", afirma David Oltra, afectat. A falta que la sentència siga ferma, David serà un dels primers a ser indemnitzats a la Comunitat Valenciana pel càrtel dels principals fabricants de vehicles que van pactar preus de venda més elevats entre els anys 2006 i 2013.

Però si és el seu cas, ha de tindre tota la documentació de compra del vehicle i demana un informe pericial que determine quant va pagar de més. Bruno Agustina, pèrit economista de via pericial, estima que vora al 93% de les compres en eixe període de temps es van formalitzar per un import superior. Es poden rebre indemnitzacions de fins al 18% del preu del vehicle, afirma Agustina.

Perquè després de la primera sentència del Tribunal Suprem en un d'aquests casos, l'evolució de les denúncies està sent favorable. L'advocat del denunciant, Eduardo Llopis, es mostra confiat: "Els pronunciaments de la sentència ens fan ser optimistes de cara a futures reclamacions i demandes per part dels consumidors".

En el cas de David, la marca haurà de pagar el 9% de l'import total del vehicle, uns 4.000 euros als quals haurà de restar les despeses de la denúncia.

També et pot interessar

stats