Les primeres fogueres d'Alacant ja estan al carrer

Aquesta matinada ha arribat la foguera oficial a la plaça de l'Ajuntament on l'esperava la bellesa del foc i les seues dames d'honor.

La foguera oficial d'Alacant recorre la ciutat fins la plaça de l'Ajuntament
La foguera oficial d'Alacant recorre la ciutat fins la plaça de l'Ajuntament / À Punt Mèdia

Alacant s'ha despertat aquest matí amb les primeres fogueres al carrer. Comença així una metamofosi festera que canviarà l'aspecte de la ciutat durant tota aquesta setmana. Les primeres peces que han vist la llum són les de la foguera oficial, que han arribat de matinada a la plaça de l'Ajuntament. A bord de diversos camions, el monument ha recorregut els carrers del centre d'Alacant mentre la ciutat dormia. Encara que no tots. A la plaça l'esperaven la bellesa del foc, Aleida González, i les dames d'honor que han volgut col·laborar en els primers treballs de la plantà. Aquesta foguera és obra de l'artista Pedro Espadero i du el lema "La font dels desitjos", un homenatge a la història de les fonts alacantines. Com a novetat, enguany, Espadero ha volgut que la foguera interactue amb els visitants i hi ha inclòs un gran boca, a l'estil de la Bocca della la Verità de Roma, perquè la gent puga escriure els seus desitjos i que es cremen amb la foguera. 

Aquesta nit comença el desplegament de la resta de fogueres de categoria especial i la matinada del diumenge ho faran la resta.

No a les agressions sexistes

Enguany, l'Ajuntament d'Alacant ha posat en marxa una campanya per a evitar les agressions masclistes durant les festes de fogueres. La regidoria d'Igualtat, amb el suport de Comerç, Seguretat i Festes han llançat la campanya "Planta cara: zero agressions sexistes", en la qual també col·labora l'àrea de Transports. Tots els autobusos urbans i interurbans portaran cartells amb plànols informatius dels punts de presència i atenció de les forces de seguretat. També s'ha habilitat un telèfon especial, el 618 862 454, connectat les 24 hores del dia amb la Policia Local, per a denunciar agressions sexistes. Els cartells informatius han començat a distribuir-se per racons, barraques i establiments comercials perquè no es tracta només d'evitar la violència de gènere si no també de consciència la població. L'ajuntament ha confeccionat 4.000 ventalls i 1.000 ulleres de sol amb el lema de la campanya i també tovallons de paper i bossetes de sucre que es faran servir al bars i restaurants del centre de la ciutat. L'objectiu és que Alacant siga un espai lliure de violéncia sexista, almenys durant les Fogueres de Sant Joan.

També et pot interessar

stats