Les primeres dosis d’AstraZeneca les administraran a sanitaris en actiu que no estiguen en primera línia

La comissió de salut pública ajorna la decisió sobre si aquesta vacuna també s'inocula a les persones de 65 a 80 anys.

Un sanitari prepara una de les vacunes contra el coronavirus
Un sanitari prepara una de les vacunes contra el coronavirus / Europa Press

La comissió de salut pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha optat aquest dijous per reservar les primeres dosis de la vacuna d'AstraZeneca que arribaran aquest cap de setmana als professionals sanitaris i sociosanitaris en actiu que no siguen de primera línia. Es tracta de treballadors d'àmbit hospitalari i d'atenció primària; personal d'odontologia, higiene dental i altre personal sanitari que atén a pacients sense mascareta i durant un temps superior a 15 minuts.

Així, les primeres dosis que arribaran aquest cap de setmana seran per al personal que no és de primera línia i que treballa en centres i establiments sanitaris i sociosanitaris, segons la definició que arreplega l'estratègia de vacunació aprovada pel Ministeri de Sanitat.

Espanya rebrà aquest mes uns quatre milions de dosis de les tres vacunes contra la Covid-19 autoritzades fins ara per l'Agència Europea del Medicament, que permetran immunitzar dos milions de persones, al voltant del 4 per cent de la població espanyola.

Arribaran 1.810.575 dosis de la vacuna AstraZeneca, així com 1.779.579 de la vacuna de Pfizer i BioNTech –a les quals se sumarà una altra partida de 2.750.040 al març– i fins a 412.000 dosis de la immunització de Moderna.

Un dels punts de l'orde del dia previstos era el de l'ús d'aquesta vacuna per a persones de 65 a 80 anys, edat a partir de la qual aquesta mateixa comissió va acordar que únicament s'administrarien vacunes basades en ARNm, és a dir, les de Pfizer-*BioNTech i Moderna. No ha decidit encara, no obstant això, si aquesta vacuna s'administrarà als majors de 65 anys, cosa per a la qual la comissió s'ha emplaçat a una nova reunió aquest divendres a la vesprada.

També et pot interessar

stats