Primeres cues per a comprar la loteria de Nadal

Amb termòmetres fregant els 40 graus i amb cinc mesos i mig abans del sorteig, els clients més matiners s’emporten els dècims, que enguany es venen pel mateix preu

 

Els dècims per al sorteig del 22 de desembre ja estan darrere de les finestrestes de les administracions
Els dècims per al sorteig del 22 de desembre ja estan darrere de les finestrestes de les administracions / Lotería Manises

Amb vora 40 graus de temperatura i els gelats i el meló d’Alger a la taula en lloc del torró, molts han començat a veure estos dies una estampa típicament nadalenca: la de les cues a les administracions de loteria, com alguna de Manises. Estes oficines tenen els dècims encara calentets, acabats de rebre, però també molts clients impacients per emportar-se un bitllet que potser els canvie la vida, almenys un poc, el 22 de desembre. Loteries i Apostes de l’estat ha posat a la venda els dècims del sorteig de Nadal esta setmana i els turistes o els compradors més matiners volen aprofitar, cinc mesos i mig abans, a temptar la sort.

De fet, eren especialment les administracions dels llocs més icònics, com la Porta del Sol de Madrid, o els més turístics les que ja este dimecres concentraven clients interessats a endur-se un dècim. Era el primer dia en què es podien comprar. De fet, no serà fins a la setmana que ve quan Loteries i Apostes de l’Estat llançarà la campanya promocional per al sorteig de Nadal.

Va arribar dilluns a la una de la vesprada i hi havia gent esperant Fran - Loter de l'administració núm. 3 de Manises

També han començat a ser punt de pelegrinatge les administracions més conegudes, com la lleidatana de La Bruixa d’Or, o, al nostre territori, la número 3 de Manises, la que més dècims ven a la Comunitat Valenciana i la tercera d’Espanya, com recordava un dels seus treballadors, Fran, a Efe.

"Va arribar dilluns a la una de la vesprada i hi havia gent esperant, així que a mesura que va vindre i vam ordenar un poc, vam vendre", afirmava en referència als dècims que van vendre des de darrere de la finestreta, amb el calendari amb fulles de ple estiu i els termòmetres marcant fins a 34 graus a Manises.

Per ara, només es poden comprar els bitllets tradicionals, aquelles que van ordenats per sèries i el loter trenca per la línia de punts. Per a adquirir els electrònics caldrà esperar uns dies més. Amb esta distribució tan primerenca dels dècims del 22 de desembre, l’organisme oficial responsable dels jocs d’atzar pretén assegurar les vendes dels més de 185 milions de dècims que s’han emés per al sorteig de Nadal.

Coincidint amb la campanya turística per excel·lència, la de l’estiu, Loteries i apostes de l’Estat vol captar els clients que estan de les vacances i vulguen comprar una participació de llocs dels quals, probablement, estaran molt lluny el 22 de desembre.

A pesar de la reivindicació dels últims anys dels loters, que denunciaven l’escàs marge de guanys que tenen amb els bitllets, i que podia implicar un increment del preu dels dècims, els d’este Nadal s’han posat a la venda pel mateix preu, 20 euros. 

També et pot interessar

stats