Primeres 24 hores de confinament a Benigànim

El veïnat es queixa per la tardança dels resultats de les PCR, però l'Ajuntament demana paciència i recorda que s'ha de guardar la quarantena.

Primeres 24 hores de confinament a Benigànim
Primeres 24 hores de confinament a Benigànim

Aquesta vesprada a les 16:00 hores es compleixen les primeres 24 hores de confinament a Benigànim (Vall d'Albaida), i que s'estendrà durant tretze dies més. Es tracta del primer municipi valencià en què s'adopta aquesta mesura després d'alçar l'estat d'alarma per a tractar de tallar la propagació descontrolada del coronavirus, després de detectar-se un brot que afecta almenys 75 veïns.

El veïnat ha passat aquestes primeres hores de confinament amb tristor i resignació i a primera hora del matí s'han vist algunes cues en establiments de primera necessitat com ara farmàcies i supermercats, però cap activitat en altres establiments que estan oberts. La població està complint les normes i només ix de casa en casos d'urgència per tal d'evitar propagar els contagis, que s'acosta al miler de casos per 100.000 habitants. La població més major s'ha mostrat més molesta perquè asseguren que ells no són els responsables de l'augment de positius.

Però el confinament no paralitza el calendari escolar: els col·legis no obriran les portes, però el curs començarà com estava previst entre el 7 i l'11 de setembre amb classes a distància. De fet, Conselleria d'Educació manté que els centres educatius disposen de tots els recursos necessaris per a fer-ho possible. La mesura afecta vora uns miler d'estudiants, de dos escoles i un institut que, a més, rep alumnes dels pobles del voltant.

Queixes per la tardança a l'hora de rebre els resultats de les proves

El centre de salut ha viscut un degoteig constant de persones que hi acudeixen a fer-se les proves PCR perquè la traçabilitat dels contagis els assenyalen com a possibles casos. Està previst fer unes 70 proves PCR durant tota la setmana, però el veïnat es queixa per la tardança per a conéixer els resultats, en alguns casos superiors a cinc dies. No obstant això, l'Ajuntament ha assegurat que ara aquest període s'ha acurtat i que en un màxim de 48 hores ja es coneixen els resultats. Ara bé, demanen paciència a tos els veïns perquè independentment de les proves s'ha de guardar la quarantena.

Dels quatre accessos que hi ha a la població, dos estan totalment tallats, però la principal via d'accés a Benigàmim, la CV-611 que connecta Benigànim amb Xàtiva, està oberta però amb controls de la Guàrdia Civil. El trànsit ha sigut fluid durant tot el matí, ja que estan permesos els desplaçaments per causes justificades, com ara per motius laborals o sanitaris.

Queixes a Bellús pel tancament d'una carretera

La síndica del PP, Isabel Bonig, ha assegurat que l'alcaldessa de Bellús ha denunciat que la població s’ha quedat aïllada després de tallar una de les carreteres que van a Benigànim. A aquest respecte, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha aclarit en À Punt NTC que en realitat la població no havia quedat aïllada, sinó que en tallar-se la carretera directa de Bellús s'han de fer més quilòmetres i recórrer una distància major per arribar a Benigànim. A més, ha explicat que s'obrirà una via d’informació per a tota la ciutadania perquè se sàpia en tot moment les carreteres que estan tallades.

Bravo ha aclarit que com que el centre de salut de Bellús està a Benigànim, s'ha traslladat aquesta problemàtica a la Conselleria de Sanitat i s'està estudiant la possibilitat de derivar el servei a un municipi pròxim per a evitar qualsevol tipus de disfunció.

La consellera ha demanat a la ciutadania màxima corresponsabilitat i ha agraït l’esforç de tot el veïnat. També ha assegurat que Protecció Civil estarà pendent de la població i els bombers forestals faran tasques de desinfecció d’espais públics perquè la població estiga tranquil·la. Per últim, Bravo ha afirmat que tot i que en aquest moment no li han traslladat una preocupació expressa per cap municipi en concret, no es descarten nous confinaments.

Suport del PP als confinaments de municipis "si hi ha raons sanitàries"

Bonig també ha mostrat el suport de la seua formació als confinaments que puguen dur-se a terme en municipis valencians, com ara Benigàmim, per a fer front a la Covid-19 "si hi ha raons sanitàries per a adoptar-los" amb la finalitat de frenar els contagis i l'expansió d'aquesta pandèmia. No obstant això, ha reclamat que aquests es facen "amb un marc jurídic" i ha instat a "crear un gabinet de coordinació, de crisi", per a atendre aquestes qüestions.

També et pot interessar

stats