La primera vacuna de la Covid-19 assajada en persones mostra eficàcia

L'empresa nord-americana Moderna assenyala que tots els participants en l'estudi han desenvolupat anticossos.

VÍDEO | La primera vacuna de la Covid-19 assajada en persones mostra eficàcia

Una vacuna que ha desenvolupat la farmacèutica nord-americana Moderna ha obtingut resultats esperançadors contra la Covid-19. Els 45 participants en l'estudi sobre la vacuna candidata mRNA-1273, dirigit per l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units, van rebre dues dosis de 25, 100 i 250 micrograms i, en tots els casos, van desenvolupar anticossos contra el nou coronavirus.

En el dia 43 de l'estudi, els participants del grup de 25 micrograms estaven en nivells d'anticossos vistos en mostres de sang de persones que s'han recuperat de la Covid-19, i els del grup de 100 micrograms "excedien" aquests nivells, assenyala un comunicat de Moderna.

Després dels resultats positius provisionals de la primera fase i amb les dades positives de les proves en ratolins, l'empresa continua centrant-se a avançar al més ràpid possible per tal de sol·licitar el permís per a comercialitzar la vacuna, si té èxit en les fases següents de l'estudi. Després de conéixer-se aquesta informació, Moderna s'ha disparat un 15% en el començament de la sessió a Wall Street.

També et pot interessar

stats