La primera tempesta de l’estiu deixa més de 61 litres a Énguera

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat estableix la premergencia per tempestes nivell taronja en tot l'interior de les províncies de Castelló i València

Pedregada curta però intensa a l'Olleria / Imatge: @MNievesSanchez1 / Fran Asensi

El graníssol ha sorprés de nou alguns municipis al llarg de la Comunitat Valenciana, sobretot a la província de València. Aquest dimecres a la vesprada, els núvols i ruixats vaticinaven la primera tempesta de l'estiu astronòmic, que començava aquest dimecres de matí amb previsions més assolellades. Les intenses tempestes han deixat precipitacions de fins a 61,4 litres per metre quadrat a Énguera, segons ha informat el compte de Twitter d'Aemet.

El granís s’ha deixat veure a zones del litoral com la platja de Sant Antoni i alguns carrers de Cullera (Ribera Baixa) o a Xàtiva (Costera), on la tempesta ha deixat ràfegues de vent de 75 quilòmetres per hora i ha descarregat fins a 19 litres per metre quadrat, 18 en només deu minuts. 

L'aeroport de València també ha notificat vents, amb ràfegues de fins a 61 quilòmetres per hora. La tempesta feble ha arribat a l'aeròdrom, acompanyada de trons.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establit la situació de premergència per tempestes nivell taronja en tot l'interior de les províncies de Castelló i València.

Un llamp causa un incendi a l'Alt Palància

Els ruixats i els llamps també han provocat un incendi forestal a la partida de Boqueras, prop d’Altura (Alt Palància). A la zona treballen diversos efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, amb dos mitjans aeris.

També et pot interessar

stats