La primera 'salsitxtrobada' a València congrega un centenar de gossos teckel

Aquesta raça originària d'Alemanya era la favorita de Pablo Picasso i Albert Einstein i té un museu a Baviera

La primera 'salsitxtrobada' celebrada a València ha reunit un centenar de gossos de la raça teckel / À Punt NTC

Al parc caní de la Patacona, a la ciutat de València, s'han ajuntat aquest diumenge un més d'un centenar de gossos teckel, més coneguts com salsitxa. Allí han pogut interactuar, jugar i passar un matí diferent entre gossos semblants.

Aquesta raça, creada per criadors d'Alemanya, ens acompanya des de fa segles i la seua presència es pot observar en diverses obres d'art. De fet, era la favorita del pintor Pablo Picasso, que va viure els seus últims dies amb un gos salsitxa anomenat Lump, i la podem trobar en la seua versió de Las Meninas.

El científic Albert Einstein també va decantar-se per aquest tipus de gos com a animal de companyia, que pateix problemes d'esquena. A Alemanya el dachshund és tot un símbol nacional, com demostra la mascota dels Jocs Olímpics de Munic de 1972, Waldi. A Passau, una ciutat bavaresa, podem trobar el primer museu del món dedicat a aquesta raça.

En els darrers anys, la popularitat d'aquests animals no ha decaigut i en les xarxes socials hi ha milions de publicacions protagonitzades per gossos salsitxa, alguns dels quals són verdaders influencers.

Les persones que han organitzat la trobada l'han valorada com tot un èxit i ja pensen en la següent, en què volen comptar amb música en directe i gastronetes que oferisquen, naturalment, salsitxes.

També et pot interessar

stats