Primera reunió per a estudiar el centenar d'esmenes al pacte contra la violència de gènere

El projecte de llei preveu mesures com ara l'acreditació de víctima sense necessitat de sentència judicial.

Una dona protesta contra la violència masclista
Una dona protesta contra la violència masclista / Efe

La ponència sobre el projecte de llei de mesures urgents per al desenvolupament del pacte d'Estat contra la violència de gènere celebra aquest dimecres la primera reunió per a iniciar l'anàlisi del centenar d'esmenes presentades per tots els grups polítics.

Es tracta d'un projecte de llei que permetrà impulsar mesures urgents del pacte d'Estat, com l'acreditació de víctima de violència masclista sense necessitat de sentència judicial. 

El Congrés va aprovar per unanimitat, el passat 13 de setembre, la convalidació del decret llei, que es tramitarà a les Corts com a projecte de llei.

Retornar les competències als ajuntaments

L'objectiu és posar en marxa tres mesures del pacte que requereixen modificacions legislatives. La primera és retornar les competències als ajuntaments en matèria de violència masclista, modificant la llei de bases del règim local.

Atenció psicològica als fills dels maltractadors

D'altra banda, el projecte de llei ha de modificar el Codi Civil perquè els fills de maltractadors puguen rebre atenció psicològica amb l'autorització d'un únic progenitor. 

Ajudes socials i laborals a les víctimes

La tercera modificació legal, en aquest cas de la Llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, persegueix que es puga acreditar la condició de víctima sense necessitat de sentència judicial. La finalitat és que puguen accedir a ajudes socials i laborals. 

També et pot interessar