La primera resolució del bo d'ajudes al lloguer beneficia 650 joves valencians

Es tracta d'una ajuda de 250 euros mensuals per a menors de 35 anys, amb un total de 6.000 euros repartits en 24 mensualitats

El conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, presenta les ajudes del bo lloguer jove en imatge d'arxiu / GVA
El conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, presenta les ajudes del bo lloguer jove en una imatge d'arxiu / GVA

Un total de 650 joves es veuran beneficiats en la primera resolució del bo jove d'ajudes al lloguer per un import de 3,7 milions d'euros que la Conselleria d'Habitatge ha publicat aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Es tracta dels primers expedients corresponents a les sol·licituds presentades des del dia 2 al 6 de juny, de les quals 373 corresponen a la província de València 195 a la província d'Alacant i 83 a la Castelló.

En total, es destinaran 45 milions per als exercicis 2022 i 2023. La quantia màxima d'ajudes que es concedirà enguany és inicialment de 22,8 milions d'euros, corresponent l'aportació al Ministeri de Transports.

Es preveu que prop de 4.000 joves de la Comunitat Valenciana es vegen beneficiats pel bo lloguer jove, una vegada finalitzat el procés de revisió del total dels expedients presentats que està sent molt elevat, al voltant de 18.000 segons les primeres estimacions.

El bo lloguer jove és una ajuda de 250 euros mensuals per a les persones joves que no superen els 35 anys. Es tracta d'una ajuda total de 6.000 euros repartida en 24 mensualitats amb la qual es pretén facilitar l'emancipació d'aquest col·lectiu, així com contribuir a evitar o, si més no, alentir el repte demogràfic.

El lloguer o preu de cessió de l'habitatge haurà de ser igual o inferior a 770 euros mensuals, depenent de l'àmbit territorial, mentre que en el cas de lloguer d'habitació aquesta renda s'estableix com a màxim en 300 euros.

També et pot interessar

stats