La primera mort per coronavirus a La Rioja, una a Aragó i quatre més a Madrid pugen a 36 les víctimes a Espanya

El govern de La Rioja ha decidit suspendre les classes en tots els trams educatius durant els pròxims 15 dies.

La primera mort per coronavirus a La Rioja, una a Aragó i quatre més a Madrid pugen a 36 les víctimes a Espanya
La primera mort per coronavirus a La Rioja, una a Aragó i quatre més a Madrid pugen a 36 les víctimes a Espanya

Quatre noves persones mortes a la Comunitat de Madrid, una a Aragó i la primera a la Rioja pugen a 36 el nombre de víctimes mortals per coronavirus a Espanya, on ja s’han registrat més de 1.600 contagis.

La consellera de Salut de La Rioja, Sara Alba, ha comunicat la suspensió de les classes en tots els trams educatius durant els pròxims 15 dies. Ara mateix hi ha 144 pacients amb Covid-19 a la Rioja, la gran majoria dels quals es troba en aïllament domiciliari. El 95% dels positius es troben a la ciutat d’Haro, un dels focus que més preocupa.

D’aquesta manera, ja són tres les autonomies que han decidit cancel·lar les classes després que Sanitat haja elevat el nivell d’alerta a una situació de “contenció reforçada”. Abans que La Rioja, aquest dilluns ho va anunciar la Comunitat de Madrid, mentre que el País Basc va cancel·lar l’activitat estudiantil i docent a Vitòria i Labastida (Àlaba), zones que es consideren que tenen “un índex de transmissió alt”.

En aquestes comunitats el Ministeri ha recomanat que s’adopten mesures per a afavorir el teletreball, la flexibilitat de la jornada laboral, els torns de faena escalonats i que s’eviten les reunions laborals presencials.

Ortega Smith, contagiat i el Congrés sense activitat

Vox ha anunciat aquest dimarts que el secretari general del partit, Javier Ortega Smith, ha donat positiu en les proves del coronavirus i ha demanat perdó per haver celebrat aquest diumenge un míting multitudinari a Vistalegre, a Madrid, al qual van assistir al voltant de 9.000 persones. El partit d'extrema dreta ha anunciat que tots els seus diputats s'acolliran al teletreball.

A conseqüència del contagi del diputat de Vox la mesa del Congrés i la junta de portaveus han acordat suspendre l'activitat de la cambra baixa durant almenys una setmana.

La Lliga, a porta tancada

El canvi d’escenari també ha motivat la decisió de la Lliga, a instàncies del govern espanyol, de celebrar almenys les dues pròximes jornades de Primera i Segona a porta tancada, a fi d’evitar nous contagis per coronavirus. La mesura afecta les jornades 28 i 29 en Primera Divisió i les 32 i 33 en Segona.

També et pot interessar

stats