La primera fase del Parc Central de València ja està oberta al públic

Són 110.826 metres quadrats de zona verda entre els barris de Russafa i Malilla.

VÍDEO | La primera fase del Parc Central de València ja està oberta al públic

Aquest dilluns a les 9 del matí s'ha obert al públic la primera fase del Parc Central de València, que limita amb els barris de Russafa i Malilla. Són 110.826 metres quadrats de zona verda, el 40% del total, que aspiren a convertir-se en un gran pulmó de la ciutat. 

El Parc Central és una de les grans operacions urbanes i ferroviàries, pendent des de fa anys. Es va projectar l'any 1989 i la complexitat de l'obra, afegida a problemes amb el subministrament de materials i uns altres imprevistos, han endarrerit un projecte que el veïnat de la zona espera des de fa més de vint anys.

Queda pendent una altra part del parc i altres accions, com ara el soterrament de les vies fins a l'estació del Nord o el túnel passant, que ha de connectar el centre de la ciutat amb la zona nord, travessant el subsòl de les avingudes d’Aragó o dels Tarongers, entre altres vies.

De vesprada hi acudiran, en visita oficial, l'alcalde de València, Joan Ribó, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

També et pot interessar

stats