La primera dona al capdavant de la Universitat de València és investida

Entre els seus reptes hi ha unir els diferents sectors universitaris o respondre a les demandes de millora de les condicions del professorat associat.

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre
La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre / Universitat de València

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha sigut investida aquest 8 de maig en el transcurs d’un acte solemne que se celebrarà al Paranimf de l’edifici històric de la Nau. Hi ha acudit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i una àmplia representació acadèmica, política i social.

Mestre és la primera dona que arriba a rectora d’aquesta institució acadèmica en els seus més de 500 anys d’història. La també catedràtica de Psicologia Bàsica va prendre possessió del càrrec fa un mes, després d’haver guanyat en segona volta unes eleccions molt disputades.

Entre els seus reptes principals hi ha unir els diferents sectors universitaris o respondre a les demandes de millora de les condicions laborals del professorat associat. Durant la cerimònia, s'ha lliurat la vara de comandament i la medalla de rectora, elements distintius del Rectorat junt a la vestimenta acadèmica (birret i vestimenta de color negre).

Hi ha intervingut l’anterior rector, Esteban Morcillo; el president de la Generalitat, Ximo Puig; i la rectora, Mavi Mestre. Per la seua banda, l’Orfeó Universitari ha interpretat el Veni creator a l’inici de sessió i ha tancat amb el tradicional Gaudeamus Igitur.

També et pot interessar

stats