La primera directora de la Guàrdia Civil aposta per incorporar més dones al cos

S’ha referit a la violència masclista i ha al·ludit a les capacitats de les forces de seguretat per a tractar d'erradicar-la.

Presa de possessió de la nova directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez Gámez, a Madrid
Presa de possessió de la nova directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez Gámez, a Madrid / J.J. Guillén (Efe)

La primera dona al capdavant de la Guàrdia Civil en els seus 175 anys d'història, María Gámez, ha promés "treball, diàleg i respecte" i s'ha fixat com a repte impulsar la incorporació de més dones en la institució, així com fer "més gran encara" el cos.

"Soc feminista i crec en la igualtat d'homes i dones", ha defés Gámez a la seu central de la Guàrdia Civil durant la presa de possessió, presidida pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Gámez ha destacat que espera no ser l'última dona al capdavant de la institució, que compta en les seues files amb 5.840 dones guàrdies, un 7,6 per cent. "És una xifra clarament insuficient i ha de créixer, no podem conformar-nos. A la Guàrdia Civil li anirà molt bé que puguen arribar-hi més dones", ha emfatitzat.

La nova directora s'ha referit també a la violència masclista, "aquesta plaga que ens avergonyeix a tots" i a les capacitats de les forces de seguretat per a tractar d'erradicar-la.

Gámez ha dit que assumeix el repte amb "decisió i molta responsabilitat" per a "donar un renovat impuls" per a fer "més gran encara la Guàrdia Civil".

També et pot interessar

stats