L'hivern s'obri pas en plena primavera amb neu, pluja i mànegues marines

La Comunitat Valenciana està en avís groc per tempestes localment fortes que deixen imatges espectaculars per tot el territori

L'hivern s'obri pas en plena primavera amb neu, pluja i mànegues marines
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 d'abril 2022 - 10:10 Actualitzat: 20 d'abril 2022 - 19:35

 Vent, pluja, nevades, graníssol i, fins i tot, mànegues marines. La primavera d'enguany a la Comunitat Valenciana està deixant estampes més pròpies de l'hivern que d'aquesta època de l'any. Una part del territori està aquest dimecres en avís groc per previsió de cel nuvolós o cobert amb precipitacions acompanyades de tempesta, localment fortes i persistents en litorals i prelitorals, sobretot a les comarques del nord, el litoral sud de València i el nord d'Alacant.

La pluja està sent persistent durant tota la jornada. A primera hora de la veprada, a Pego, a la Marina Alta, se sumaven ja 37,7 litres per metre quadrat. A Benidorm ja se n'havia arreplegat 35,8 per metre quadrat les últimes huit hores, mentre que a l'Alfàs del Pi eren més de 32 i a Novelda 30,2, per destacar les principals acumulacions. La Vall d'Alba, a la Plana Alta, ha acumulat 25,6 litres per metre quadrat, per citar alguns registres. Les precipitacions s'han mantingut i inclús han anat en augment al llarg de la jornada. Generalitzades i persistents a les províncies de València i de Castelló, han deixat acumulats en 24 hores 56'8 litres per metre quadrat a Estubeny (la Costera), 50'4 a Alcalà de Xivert (Baix Maestrat), 47'6 a Bétera (Camp de Túria) o 46'2 a València, segons les dades de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

El contrast de temperatures respecte del cap de setmana marca la jornada. En municipis com Vilafranca els termòmetres feien creure el veïnat que, de sobte, havia tornat l'hivern, amb temperatures que fregaven els zero graus centígrads.

Fred a Vilafranca, aquest dimecres
Fred a Vilafranca, aquest dimecres / À Punt NTC

Fred al carrer, que ha arribat acompanyat de pluja i que en punts elevats com Sant Joan de Penyagolosa o Ares del Maestrat ha caigut en forma de neu i hi ha deixat una estampa blanca. Castellfabib, al Racó d'Ademús, també s'ha alçat aquest dimecres coberta de neu i amb temperatures que han baixat dels zero graus. Està previst que la cota de neu baixe de l'interval de 1.500-1.700 metres a 1.000-1.200 metres a l'interior de la meitat nord i 1.200-1.400 a la resta.

La neu ha fet acte de presència també cap al sud. De matí les primeres volves començaven a cobrir amb un mantell blanc el paratge de la serra de la Serrella, a Xixona. També ha nevat a la serra d'Aitana.

Mentrestant, en localitats com Almoradí, al Baix Segura, s'ha registrat intenses tempestes de pluja i una granissolada que ha cobert el terra de gel. Les granissolades s'han repetit durant tot el dia. A Sant Isidre, al Baix Segura, els carrers es pintaven de blanc aquesta vesprada. 

A les comarques del sud també s'ha registrat una de les imatges més insòlites de la jornada: una mànega d'aigua a la costa d'Oriola, també al Baix Segura.

La Comunitat Valenciana es troba aquest dimecres en risc groc per previsió de cel nuvolós o cobert amb precipitacions acompanyades de tempesta, localment fortes i persistents en litorals i prelitorals, especialment en el nord de Castelló, litoral sud de València i nord d'Alacant.

També et pot interessar

stats