La prevenció, la millor manera de protegir-se dels atacs informàtics

La ciberseguretat és en una font d'ocupació per a persones joves amb un perfil tècnic especialitzat.

Les empreses es blinden contra atacs informàtics
Les empreses es blinden contra atacs informàtics

Cada dia són més nombrosos els atacs informàtics a empreses, i les estadístiques demostren que no n'hi ha cap, gran o menuda, que estiga lliure de patir-ne un. Els experts asseguren que la millor manera de no córrer cap risc és una bona prevenció. A més, la ciberseguretat s'ha convertit en una font d'ocupació per a joves amb un perfil tècnic molt especialitzat.

Per a combatre amenaces informàtiques hi ha companyies com la valenciana Sothis, capdavantera en ciberseguretat. "És bastant comú el que es denomina atac al CEO, quan l'usuari rep un correu del seu CEO demanant que faça una transferència", asseguren des de Sothis.

La prevenció, eina fonamental per a previndre ciberatacs 

L'empresa Sothis treballa, sobretot, la part de prevenció perquè les empreses sàpiguen com detectar els atacs; també en la creació de centres d'operacions des d'on vigilar què està passant en les empreses. Per a detectar possibles atacs, els experts utilitzen sondes que recopilen informació de l'empresa per a trobar anomalies.

A més de detectar atacs i contindre'ls, les empreses de ciberseguretat tracten de localitzar-ne l'origen per a denunciar-lo. Una qüestió important en el món de la ciberseguridad és la col·laboració entre entitats públiques i privades. Per això, empreses com aquesta entren a formar part del fòrum CSIRT, una plataforma sense ànim de lucre composta per equips de resposta a incidents de seguretat informàtics. 

També et pot interessar

stats