Els preus fora de carta són legals?

De vegades, rebem alguna sorpresa en demanar el compte sobretot ara que bars i restaurants han hagut d'adaptar-se a la inflació

És legal que ens cobren per serveis que no estaven inclosos en la carta? / À Punt Notícies

Arranca la temporada alta i, anem on anem, trobem preus més alts que l'any passat. Bars i restaurants s'han hagut d'adaptar a les pujades contínues per la inflació i, més que mai, augmenten els preus fora de carta, que varien segons mercat. Les organitzacions de consumidors recorden que la clientela ha d'estar informada dels canvis. Tal com ens reconeixen des del restaurant La Piccola Trattoria Beach: “Hem hagut d'apujar-ho tot, reduir plats, coses que han pujat a un preu excessiu i la gent ja no consum”, ara, segons conten, es demanen coses més barates.

I fins i tot, busquen noves fórmules, com abans d'entrar, avisar la clientela que els preus poden variar. Fernando Piris, gerent del restaurant La mar salà, aplica aquest tipus d’estratègia: “Quan començà el tema de la inflació va ser vertiginós, l'única opció que n'hi hagué d'avisar la clientela que els preus canviarien contínuament”.

Perquè els costos han patit tants canvis, pràcticament cada dia, que no donen l'abast per a modificar la carta. 

Per sort, els preus comencen a estabilitzar-se. Tot i això, cal estar alerta. Les organitzacions de consumidors recorden que sempre ens han d'informar dels preus fora de carta. I, en cas de dubte, preguntar.

També et pot interessar

stats