El preu de les vivendes de segona mà baixa un 0,1% al gener, segons Fotocasa

La mitjana nacional se situa amb un preu de 1.841 euros el metre quadrat.

Entrega de claus, en una imatge d’arxiu
Entrega de claus, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El preu de l’habitatge de segona mà a les comarques valencianes baixa un 0,1% al gener, segons dades del buscador immobiliari Fotocasa. La mitjana estatal baixa un 0,3% i, si es té en compte la variació interanual, la caiguda s’accentua fins arribar a l’1,9%.

El major descens en el preu durant el mes de gener es va produir a les Illes Balears, amb un 1,5% menys, seguida per Galícia i Astúries (–0,6% ). Canàries, en canvi, és la regió que més ha vist pujar el preu al gener (1%), seguida de Madrid (0,8%), Castella-la Manxa (0,7%), Cantàbria i Aragó (–0,6% en tots dos casos).

Madrid és la regió amb el preu per metre quadrat més alt, amb 3.053 euros. Continuen en la llista País Basc, Balears i Catalunya, amb xifres que superen els 2.000 euros. La mitjana nacional, per la seua part, se situa amb un preu de 1.841 euros el metre quadrat. En el costat oposat de l’índex, el buscador situa Extremadura, Castella-la Manxa i Múrcia com les autonomies amb els preus més econòmics.

Pujada per províncies

En la meitat de les províncies ha pujat el preu al gener, especialment a Guadalajara (3,1%), Jaén (2,1%), Osca (1,9%), Santa Cruz de Tenerife (1,9%), Toledo (1,8%), Huelva i Granada (0,9% en tots dos casos), Madrid (0,8%), i Sòria i Cantàbria amb el 0,6%. Quant als preus, Madrid ha sigut la província més cara (3.053 euros el metre quadrat), seguida de Guipúscoa (2.998 euros) i Barcelona (2.964 euros), mentre que la més econòmica ha sigut Toledo (980 euros).

També et pot interessar

stats