El preu del tram de l’AP-7 de la circumval·lació d’Alacant baixa un 30%

Els usuaris podran circular gratuïtament pel peatge entre les 00:00 i les 06:00 hores.

Europa Press
Europa Press

El preu dels peatges de huit de les nou autopistes rescatades per l’estat espanyol baixarà a partir d’aquest dimarts una mitjana del 30% i s'hi podrà circular gratuïtament entre les 00:00 i les 06:00 hores. Entre aquestes es troba el tram de l'AP-7 de la circumval·lació d'Alacant. 

Addicionalment, els usuaris que paguen amb dispositius electrònics es beneficiaran de bonificacions del 18% en el cas de vehicles lleugers i del 10% en el de pesats.

Amb aquestes mesures, el Ministeri de Foment busca incentivar-ne l'ús i, per tant, elevar els ingressos que generen les vies.

Les noves tarifes entraran en vigor el dimarts en les radials madrilenyes R-2, R-3, R-4 i R-5, l'M-12 (eix aeroport), l'AP-36 (Ocaña-La Roda) i en els trams de l'AP-7 Cartagena-Vera i la circumval·lació d'Alacant.

Després de la fallida de les concessionàries que les gestionaven, les autopistes van revertir a l’estat espanyol entre els mesos de febrer i maig de l'any passat i van passar a dependre de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (Seitt). 

L'executiu espanyol va aprovar diversos canvis legals perquè Seitt puga cobrar peatges en aquestes autopistes una vegada vençuts els contractes de concessió, així com gestionar-les fins a 2022. En paral·lel, no tanca la porta a tornar a licitar-ne la gestió i el manteniment, encara que no ha fixat terminis ni ha estimat la quantia de la licitació.

També et pot interessar

stats