El preu del peatge de les autopistes puja un 1,67%

Amb tot, circular per les 9 carreteres rescatades pel govern central eixirà més barat a partir del 15 de gener.

El preu del peatge de les autopistes puja un 1,67%
El preu del peatge de les autopistes puja un 1,67%

A partir d'aquest dimarts circular per la xarxa d'autopistes dependents de l'Administració General de l'Estat resultarà més car per als usuaris. De fet, el preu del peatge augmenta una mitjana del 1,67%.

Per exemple, l'AP-7 entre Alacant i Cartagena pujarà un 2,69% després que el Ministeri de Foment haja resolt les actualitzacions de les tarifes de les autopistes de titularitat estatal d'acord al creixement de l'índex de preus al consum.

Per contra, circular per les 9 autopistes rescatades pel govern central serà més barat a partir del 15 de gener. En aquestes vies, entre les quals s'inclou la circumval·lació d'Alacant, s'aplicarà una rebaixa del 30% al peatge i seran gratuïtes entre les 12 de la nit i les 6 del matí.

Es tracta de les quatre radials de Madrid, R-3, R-5, R-2 i R-4, l'M-12, que uneix Madrid amb l'aeroport de Barajas, l'AP-7 en la circumval·lació d’Alacant i en el tram Cartagena-Vera, i l'AP-36 entre Ocaña i La Roda. L'AP-41 entre Madrid i Toledo també aplicarà aquesta rebaixa quan comence a gestionar-la la Societat Estatal d'Infraestructures.

Així mateix, els usuaris que paguen les autopistes amb dispositius electrònics podran beneficiar-se d'un descompte del 18% en el cas dels vehicles lleugers i del 10% en els pesats.

El govern calcula que les autopistes rescatades necessiten una inversió d'uns 318 milions d'euros per a posar-les a punt. A més, preveu que, gràcies a l'increment del trànsit per la baixada de les tarifes, facturaran vora 123 milions d'euros el 2019.

La gratuïtat de l'AP-7 haurà d'esperar un any

Segons els plans del govern de Pedro Sánchez, l’1 de gener de 2020 l’AP-7 passarà ser de l’Estat i els usuaris deixaran de pagar-ne el peatge. Una reivindicació històrica en comarques com la Safor o la Marina que, alhora, esdevé el principi de la solució per als problemes de trànsit que pateixen nuclis urbans com el d’Oliva. Malgrat la proximitat del canvi i el fet que s’haja anunciat i confirmat des del Ministeri de Foment, l’alcalde de la localitat, David González, manté la “prudència”. https://apuntmedia.es/va/noticies/societat/lalcalde-doliva-mante-la-prudencia-sobre-lalliberament-de-lap-7

També et pot interessar

stats