El preu del lloguer a la Comunitat Valenciana puja un 1,56% respecte a 2018

Castelló de la Plana va créixer un 6,85% interanual, mentre que València i Alacant experimentaren baixades.

Grup de vivendes a Alfafar, en una imatge d’arxiu
Grup de vivendes a Alfafar, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El pis de lloguer a la Comunitat Valenciana registrava al desembre de 2019 una superfície mitjana de 125 metres quadrats i una renda de 896 euros mensuals, la qual cosa va suposar un increment anual de l’1,56%.

Segons un estudi de la plataforma pisos.com, la valenciana va ser la sisena autonomia amb la mensualitat més cara per als inquilins. Interanualment, tot el territori va registrar una pujada considerable, sobretot les comarques del nord amb un 7,64%.

València, amb 973 euros de renda mitjana al desembre de 2019, va ser la huitena província més cara d’Espanya. Alacant, amb 883 euros de lloguer al mes, va ser la dotzena en aquesta mateixa llista i Castelló, amb 573 euros de mitjana, la més assequible.

Pujada a les capitals valencianes

Castelló de la Plana (6,85%) va ser la capital valenciana que més va créixer respecte al 2018, mentre que València va baixar un 0,26% i Alacant un 3,88%.

En l’apartat de rendes mitjanes mensuals, València, amb 998 euros al mes, va ser la novena capital espanyola més cara en lloguer, i Alacant, amb 918 euros al mes, la tretzena. Mentre que Castelló de la Plana, amb 684 euros al mes, va ser la més assequible de la Comunitat Valenciana.

Regular el preu del lloguer

En una entrevista aquest dimarts en Les notícies del matí, el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que cal prendre mesures per a regular el preu del lloguer; bé incorporant directament mecanismes regulatoris, o bé augmentant el parc públic de vivenda per a influir sobre el mercat de lloguer.

També et pot interessar

stats