El preu dels habitatges de nova construcció augmenta un 3,7% a la Comunitat Valenciana

Es tendeix a l'estabilitat quant a la compravenda d'habitatges, a excepció de la ciutat de València, on continua a l'alça.

La Comunitat Valenciana ha registrat un augment del preu de l'habitatge nou d'un 3,7%
La Comunitat Valenciana ha registrat un augment del preu de l'habitatge nou d'un 3,7% / Inmotools

La Comunitat Valenciana ha registrat un augment del preu de l'habitatge nou d'un 3,7% més respecte a les dades de l'any anterior. No obstant això, es manté per davall de la mitjana nacional, situada en un 5,4%.

Segons l'Estudi de Mercat d'Habitatge de Societat de Taxació, elaborat a Andalusia, Múrcia i la Comunitat Valenciana, la ciutat de València registra el segon major increment de les tres comunitats estudiades, amb un encariment del 4,6% al llarg del 2018 i un preu de 1.818 € per metre quadrat. Quant a Castelló, els preus han pujat un 1,4% fins als 1.383 € per metre quadrat, i a Alacant, un 1,4% fins als 1.411 € per metre quadrat.

A més, en les tres regions analitzades l'índex de confiança immobiliari ha disminuït respecte al tercer trimestre del 2018, que a la Comunitat Valenciana ha passat de 57,8 a 57 punts.

L'estudi també assenyala que la Comunitat Valenciana manté la tendència d'estabilitat quant a compravenda d'immobles, amb la reducció de l'estoc existent i reflecteix un major dinamisme a les principals ubicacions de la costa i les ciutats més representatives, com València, Alacant i Benidorm.

A Alacant, s'han oferit últimament noves promocions d'habitatge sobre els solars amb millor ubicació que encara quedaven vacants. El dinamisme de la capital es projecta també a les millors ubicacions de costa, on la major part dels compradors són estrangers.

Com a excepció a aquesta estabilitat, a la ciutat de València continua la tendència a l'alça, amb un augment de l'activitat, cosa que està provocant un creixement apreciable dels preus. Aquest increment d'activitat a València no s'ha traslladat encara a l'activació de nous desenvolupaments de sòl, encara que sí que està fent que es reactiven la majoria dels terrenys que en un moment van quedar paralitzats o en suspens.

També et pot interessar

stats