El preu dels carburants s’abarateix per tercera setmana i marca nous mínims

La mitjana en el preu del litre de gasoil se situa en 1,22 euros i el de gasolina, en 1,31 euros.

El cotxe de combustió, opció de compra preferida per a un 76% de la ciutadania espanyola
El cotxe de combustió, opció de compra preferida per a un 76% de la ciutadania espanyola / Jesús Hellín (Europa Press)

El preu del litre de gasoil i el de la gasolina ha encadenat la tercera setmana consecutiva de descens, després d’abaratir-se fins més d’un 1%, el que suposa baixar al nivell més baix de 2020.

El preu mitjà del litre de gasoil ha descendit un 1,13% respecte a la setmana passada, per a situar-se en 1,22 euros, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea. Pel que fa al preu del litre de gasolina, també ha caigut per tercera setmana consecutiva i se situa en els 1,31 euros, després de registrar un descens del 0,76. 

Aquest abaratiment en el preu dels combustibles ve de la mà de la tendència baixista en els preus del petroli, després que a començaments d’any es disparara. El preu per barril superava llavors la cota dels 70 dòlars, arran de l’escalada de tensions entre els Estats Units i l’Iran. Així, aquest dijous el barril de cru Brent, de referència a Europa, cotitzava entorn dels 55,38 dòlars, quasi quatre dòlars menys que fa una setmana, mentre que el Texas americà s’intercanviava a uns 51,2 dòlars, quasi dos dòlars menys que fa set dies.

La gasolina continua més barata a Espanya que en la mitjana de la Unió Europea. El combustible eurosúper 95 se situa en 1,41 euros i 1,45 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa de mitjana 1,31 euros a la Unió. Aquest menor cost a Espanya es deu al fet que, malgrat les pujades de l’IVA, els majors impostos i els gravàmens al biodièsel, continua comptant amb una menor pressió fiscal, en general, que la mitjana comunitària.

També et pot interessar

stats