Dos dels presumptes jihadistes processats pels atemptats de Catalunya neguen pertànyer a la cèl·lula

Driss Oukabir i Mohammed Houli Chemlal han al·legat davant el jutge drogodependència i amenaces, respectivament.

Imatge d'arxiu dels atemptats de Barcelona
Imatge d'arxiu dels atemptats de Barcelona / Europa Press

Dos dels tres presumptes jihadistes que han sigut processats per l'Audiència Nacional pels atemptats del 17 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, Driss Oukabir i Mohammed Houli Chemlal, han negat aquest dijous davant el jutge que formaren part de la cèl·lula terrorista que els va cometre. El primer acusat ha al·legat drogodependència i l'altre, amenaces.

Els tres processats pels atemptats, que estan a la presó de forma preventiva, han comparegut a l'Audiència Nacional per a arreplegar l'auto de processament. Dels tres, l'únic que no ha volgut fer declaracions davant el magistrat ha sigut Said Ben Iazza, imputat en el cas no com a integrant de la cèl·lula sinó com a col·laborador, segons han informat fonts judicials. 

Houli Chemlal ha defés en la seua declaració al tribunal que ha col·laborat amb la investigació des del primer moment aportant dades i ha insistit que mai va formar part del grup terrorista ni tenia coneixement que s'estaven preparant atemptats. D'acord amb la seua versió, van amenaçar a ell i la seua família i tenia por del que li pogueren fer.

Driss Oukabir, germá d'un dels terroristes morts i en nom de qui es va alquilar la furgoneta de l'atemptat de les Rambles de Barcelona, ha dit al jutge que rebutja els atemptats i ha defés que únicament està detingut per la relació amb el seu germà. Ha al·legat que era drogodependent i que no té res a veure amb la cèl·lula terrorista.

També et pot interessar

stats