El presumpte parricida de Sueca passa a disposició judicial

El jutjat de família ha assegurat que no havia estat informat que l’acusat tenia una sentència per maltractament

Caserna de la Guàrdia Civil a Sueca
Caserna de la Guàrdia Civil a Sueca / À Punt NTC

L'home detingut diumenge per presumptament matar el seu fill d'onze anys a Sueca passa finalment a disposició judicial aquest dimecres. El cas està investigat com a violència vicària, una de les formes de la violència masclista, que consisteix a fer mal als fills per a danyar la mare.

L’assassinat va tindre lloc diumenge, al voltant de les 14:00 hores, a l'habitatge del detingut. Va ser la mare qui va donar l'avís, després de desplaçar-se per a arreplegar el seu fill i que no li obrira ningú. Els sanitaris només van poder confirmar la defunció del menor.

El jutjat de València que havia establit la custòdia compartida no havia sigut informat de la condemna per maltractaments que pesava sobre el pare.

El matrimoni va presentar al juliol del 2021 una demanda de divorci de mutu acord davant del jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Sueca, competent en matèria de família. En aquesta demanda, els pares van establir una custòdia compartida respecte del menor d'edat.

Un mes més tard, a l’agost, un altre òrgan judicial amb competències en matèria de violència sobre la dona va fer un juí ràpid a l'home i el va condemnar com a autor d'un delicte de maltractaments en l'àmbit de la violència de gènere.

Així, el jutjat va establir per a l'home quaranta dies de treballs en benefici de la comunitat, huit mesos d'allunyament i prohibició de comunicació respecte a la víctima, a més de setze mesos i dos dies de prohibició de tinença d'armes. En la sentència, del 12 d'agost, es va establir custòdia i pàtria potestat del menor a favor de la mare i es va suspendre qualsevol règim de visites del condemnat. També es va fixar una pensió d'aliments de 200 euros per al menor.

Al setembre, tots dos cònjuges van ratificar al jutjat de primera instància número 5 el conveni regulador presentat al juliol que establia la custòdia compartida i es va dictar la sentència corresponent.

El jutjat de família ha assegurat que no el van informar de l'existència d'un procediment penal per maltractaments ni de la sentència que donava a la mare la custòdia del menor.

També et pot interessar

stats