El presumpte jihadista a Teulada difonia publicacions a favor de Daesh

L'Audiència Nacional ha decretat presó per a l’home de 38 anys, que també contactava acusats de terrorisme del Marroc

Façana de l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu
Façana de l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu / Diego Radamés (Europa Press)

El jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional ha decretat este dijous l'ingrés a la presó de l’home detingut en una operació de la Policia Nacional a Teulada (Marina Alta), acusat de difondre contingut jihadista i de mantindre contacte amb altres detinguts per delictes de terrorisme del Marroc i d'Espanya, així com en zones de conflicte.

Agents de la Policia Nacional van detindre a Teulada l’home de 38 anys, en col·laboració amb les autoritats marroquines, per la seua presumpta participació en els delictes de captació terrorista, adoctrinament, autoadoctrinament i enaltiment del terrorisme, segons ha informat el cos en una nota de premsa.

Els investigadors han constatat que feia i difonia nombroses publicacions a favor de l'organització terrorista Daesh, "intensificant en estes últimes setmanes tant el nombre com la radicalitat d'estes".  La investigació es va iniciar el mes de juny de 2023, quan experts en la lluita contra el terrorisme van tindre constància que un individu, de nacionalitat marroquina, difonia a través de les seues xarxes socials contingut de caràcter jihadista.

Després de les perquisicions policials oportunes es va confirmar que el detingut, "adherit plenament als postulats ideològics de l'organització terrorista", residia en territori espanyol, en concret en la localitat de la Marina Alta.

Segons els agents, havia arribat a elaborar el seu propi material projihadista a fi de difondre’l en obert en les seues xarxes socials. Així mateix, els investigadors han constatat que mantenia contacte habitual tant amb persones ja detingudes per terrorisme jihadista a Espanya i el Marroc, com amb combatents terroristes estrangers en la zona entre Síria i l’Iraq.

També et pot interessar

stats