La pressió policial desunfla el botellot de la Santa Faç

El dispositiu muntat ha permés confiscar huit carros mentre que l'any passat van ser 400 l'endemà de la romeria.

Efectius policials escorcollen els carros que porten els joves que han participat al macrobotellot

Uns 1.200 efectius entre Policia Local, Nacional i equips sanitaris han treballat per a evitar els tradicionals macrobotellots que es fan a la platja de Sant Joan coincidint amb la romeria de la Santa Faç. El dispositiu muntat enguany ha donat fruits, ja que fins a les 14.00 hores, només s'havien decomissat huit carros plens de begudes enfront els 400 intervinguts l'any passat l'endemà de la romeria.

A banda, dos joves han sigut evacuats per intoxicacions etíliques mentre que s'han confiscat més de 200 litres de beguda, segons confirmen fonts municipals.

Dispositiu dinàmic

El dispositiu ha fet controls a l'Albufereta, al cap de l'Horta, al Postiguet, a la platja de Sant Joan i a Mutxavista, al Campello. Ha sigut un dispositiu dinàmic perquè s'havia detectat que els joves s'estaven organitzant a través de les xarxes socials per a intentar esquivar la policia.

La plataforma ciutadana Tolerància Zero contra el Botellot també s'ha mobilitzat per a evitar els problemes derivats del consum excessiu d'alcohol i han acudit a la Pelegrina amb una brusa de color verd.

Durant el recorregut de la romeria s'han vist menys joves que arrossegaven carrets plens de botelles d'alcohol, una imatge que s'havia convertit en habitual en romeries anteriors de la Santa Faç. El que sí que han fet els romeus són les tradicionals paradetes per a menjar-se un rotllet d'anís i beure un gotet de mistela.

També et pot interessar

stats