La pressió hospitalària als centres valencians és la quarta més baixa entre les comunitats

Les dades del Ministeri de Sanitat indiquen que la incidència a la Comunitat Valenciana torna a baixar mentre es registra un nou repunt al conjunt d'Espanya.

UCI de l'Hospital Universitari de Bellvitge per a pacients Covid.
UCI de l'Hospital Universitari de Bellvitge per a pacients Covid / Enric Fontcuberta

Les dades de la tercera onada de coronavirus a la Comunitat Valenciana continuen millorant en un context espanyol, a més, de repunt. El balanç que diàriament fa públic el Ministeri de Sanitat indica aquest dimecres que la incidència acumulada valenciana es va situar en 31,64 casos per cada 100.000 habitants, vora un punt per davall de dimarts. Al contrari, la incidència acumulada al conjunt d'Espanya ha augmentat en 3,26 punts fins a situar-se en 167, 97 casos per cada 100.000 habitants. La tendència es reflecteix clarament en les dades de pressió hospitalària. La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia on els malalts de Covid-19 representen un menor percentatge sobre el total d'ingressats i també la quarta en el pes d'aquests a les UCI.

La pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana continua baixant, encara que lleument. Així, els ingressats per coronavirus representen un 2,47% de tots els malalts i un 7,6% dels que són tractats en una UCI. Sanitat comunica que hi ha 282 persones ingressades a la Comunitat Valenciana per coronavirus i 71 en l'UCI. Al conjunt d'Espanya, per contra, ha pujat el pes dels afectats per Covid en les UCI, fins a tornar a superar el 20% del total d'ingressats.

Sanitat ha comunicat aquest dimecres 8.788 nous casos positius i 126 noves víctimes mortals des de març de 2020. Amb aquestes noves dades, la xifra total d'afectats arriba als 3.326.736 i la de víctimes mortals supera els 76.000.

També et pot interessar

stats